3. Simpozij o biologiji slatkih voda (SOBS)

 

Dragi kolege,

u ime Hrvatskog udruženja slatkovodnih ekologa (HUSEk) i Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) Sveučilišta u Zagrebu, čast nam je pozvati Vas na 3. Simpozij o biologiji slatkih voda (SOBS) s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u petak, 15. veljače 2019. godine na Biološkom odsjeku PMF-a (Rooseveltov trg 6, Zagreb).

Cilj ovog cjelodnevnog simpozija je predstaviti aktualna istraživanja vezana za biologiju i ekologiju slatkovodnih ekosustava, uključujući sve aspekte ekologije, taksonomije, filogenije, bioraznolikosti, zoologije, botanike, protistologije, ekotoksikologije, zaštite prirode te utjecaja globalnih promjena i čovjeka na slatkovodne ekosustave. Organizacijski odbor priprema zanimljiv i informativan simpozij koji će uključivati usmena i posterska izlaganja uz stanke za kavu i zajednički ručak za sve registrirane sudionike simpozija. Posebno nam je drago što možemo istaknuti da će u okviru ovog simpozija naši renomirani kolege dr. sc. Thibault Datry i dr. sc. Tomáš Hauer održati dva plenarna predavanja.

Službeni jezici simpozija, za posterska i usmena priopćenja, su engleski i hrvatski jezik. Sažeci mogu biti pripremljeni samo na engleskom jeziku.

Prijave za sudjelovanje i zaprimanje sažetaka odvijat će se putem stranica HUSEk-a (www.husek.hr)

u razdoblju od 17. rujna do 15. siječnja 2019. godine.

Kotizacija za simpozij iznosi 300,00 HRK (40,7 EUR)

U cijenu kotizacije su uključeni: program simpozija, knjiga sažetaka, potvrda o sudjelovanju, stanke za kavu te ručak za sudionike simpozija u obližnjem restoranu.

Važniji datumi:

Prijava sudjelovanja 17. rujna – 15. siječnja 2019.
Prijava sažetaka 16. rujna – 15. siječnja 2019.
Krajnji rok recenzije i objava prihvaćenih sažetaka 30. siječnja 2019.
Plaćanje kotizacije 17. rujna – 10. veljače 2019.
Otkazni rok prijave sudjelovanja Do 10. veljače 2019.

Pozivamo vas da nam se pridružite na 3. Simpoziju o biologiji slatkih voda i nadamo se da ćemo temama i programom koji smo pripremili potaknuti plodonosne razgovore sa slatkovodnim biolozima iz Hrvatske i šire. Predstavnici organizacijskog i znanstvenog odbora 3. Simpozija o biologiji slatkih voda raduju se vašem dolasku u Zagreb.